ДепартаментАнтропология
Храненето на младите: траектории на вкуса
Храненето на младите: траектории на вкуса
Евгения Кръстева-БлагоеваОбщоуниверситетски издания, Най-нови издания
Това изследване е първо по рода си и важно за развитието на антропологията в България.
проф. д-р Райна Гаврилова
Книгата осветлява по нов начин културата на потребление и хранене, модерните хранителни ритуали и всекидневните практики на младите. Въведена е нова смесена методология, която би могла да служи за модел за бъдещи проучвания. Показано е формирането на своеобразни културни мрежи чрез храненето, които оформят и крепят колективни идентичности.
проф. д-р Мира Маркова
Тази книга е резултат от дългогодишната преподавателска дейност на доц. Благоева и отличното ѝ взаимодействие със студентите през годините. Самият факт, че те са откликнали толкова масово и са участвали като респонденти, подчертава колко значим е курсът „Храна и култура“ за тях. Това е пример за иновативно включване и ангажиране на студентите към тематиката на курса, а и за моментално конвертиране на резултатите от изследванията на преподавателя в учебно съдържание.
проф. д.н. Кристиан Банков
Година на издаване: 2025
Корици: Меки
ISBN: 9786192333348
Език: Български
Размери: 14,50 х 21,00
Страници: 276
Тегло: 400 грама
Издателство: Нов български университет