facebook
Храненето на младите: траектории на вкуса

Храненето на младите: траектории на вкуса

Общоуниверситетски издания, Най-нови издания

Автор:Евгения Кръстева-Благоева Издателство: Нов български университет Година на издаване:2025 Корици:Меки Език:Български Размери:14,50 х 21,00 Страници:276 Тегло: 400 грама ISBN: 9786192333348

Описание

Това изследване е първо по рода си и важно за развитието на антропологията в България.

проф. д-р Райна Гаврилова

 

Книгата осветлява по нов начин културата на потребление и хранене, модерните хранителни ритуали и всекидневните практики на младите. Въведена е нова смесена методология, която би могла да служи за модел за бъдещи проучвания. Показано е формирането на своеобразни културни мрежи чрез храненето, които оформят и крепят колективни идентичности.

проф. д-р Мира Маркова

 

Тази книга е резултат от дългогодишната преподавателска дейност на доц. Благоева и отличното ѝ взаимодействие със студентите през годините. Самият факт, че те са откликнали толкова масово и са участвали като респонденти, подчертава колко значим е курсът „Храна и култура“ за тях. Това е пример за иновативно включване и ангажиране на студентите към тематиката на курса, а и за моментално конвертиране на резултатите от изследванията на преподавателя в учебно съдържание.

проф. д.н. Кристиан Банков

Съдъжание

Представяне на монографията „Храненето на младите: траектории на вкуса“
Автор: Евгения Кръстева-Благоева
Организатори: Център за книгата и департамент „Антропология“
Водещ: доц. д-р Михаил Груев
Дискутант: проф. д-р Райна Гаврилова

Към е-книжарницата