facebook

ДепартаментАнтропология

Мюсюлманите в България: динамика на нагласите

Мюсюлманите в България: динамика на нагласите

Мюсюлманите в България: динамика на нагласите

Съставител Евгения Иванова

Сборници

Сборникът е резултат от конференцията "Мюсюлманите в България: динамика и нагласи", проведена през месец май 2017 г. в Нов български университет. На нея беше представено изследването "Нагласи на мюсюлманите в България - 2016", осъществено от екип на агенция "Алфа рисърч" и Нов български университет с финансовата подкрепа на фондация "Конрад Аденауер".
Това е второто изследване на същия екип по същата проблематика. Първото предизвика широк обществен интерес и досега е цитирано както в академични публикации, така и в масмедиите - както у нас, така и в чужбина.

Сборникът анализира българските проекции в динамиката на нагласите през тези пет (2011-2016), наситени в глобален мащаб с много "мюсюлманска" проблематика години. Българската ситуация би могла (все още!) да се интерпретира като модел за мирно и толерантно съжителство между християни и мюсюлмани - поне що се отнася до нагласите на мюсюлманите - обект на изследванията. Разбира се, картината е непълна без детайлното проучване на другата страна в съжителството - мнозинството от българи християни, което ще бъде обект на следващи изследвания.


Година на издаване: 2017

Корици: Меки

ISBN: 9786192330033

Език: Български

Размери: 14x21

Страници: 222

Тегло: 305 грама

Издателство: Нов български университет